FAQ

U stelt een vraag, ATVH beantwoordt ze!

Ons gras is verkleurd en lijkt af te sterven op bepaalde plekken. Wat nu?
Om te weten hoe je dit probleem moet aanpakken is het belangrijk om eerst de oorzaak hiervan te achterhalen. Er zijn immers vele mogelijke boosdoeners. En elke oorzaak vraagt om een specifieke aanpak.  We kunnen moeilijk alle mogelijke oorzaken en behandelingen opsommen. Hieronder geven we je wel alvast de meest voorkomende oorzaken op een rijtje:
  • ongedierte (mollen, algen, engerlingen, emelten)
  • schimmels (dollarspot, heksenkring, meeldauw)
  • foutief of gebrek aan onderhoud (teveel of te weinig water, te weinig meststoffen)

Eens je de oorzaak kent, kan je aan de slag. Heb je graag professionele hulp, dan helpen wij je graag verder!

Mijn tuin wordt "gegijzeld" door een mol! Hoe elimineer ik deze gulzigaard?

Ben je de ongelukkige gastheer van een mol dan moeten wij je helaas niet vertellen dat dit beestje in 1 nacht tijd heel wat nieuwe molshopen kan produceren. Je wilt de pestkop dan ook zo snel mogelijk verjagen. Hoe ga je te werk?

  • Verstoor hun reukzin met onaangename geuren van bijvoorbeeld ajuin, look of een doek gedrenkt in ammoniak.
  • Je kan de mol ook proberen te verjagen door toe te slaan met een bombardement van geluid (bij voorkeur hoge tonen) of trillingen (geproduceerd door een speciaal hiervoor ontwikkeld apparaatje).
  • Wil je het iets diervriendelijker aanpakken, dan kan je de mol vangen m.b.v. een mollenkoker en binnen de 12u weer vrijlaten.

We willen onze tuin een nieuwe bestemming geven. Waarop moet ik letten?

We mogen dan wel uitblinken in wat we doen, wonderen verrichten kunnen we helaas nog niet. Dat betekent dat er bij het aanleggen van een tuin steeds rekening gehouden moet worden met een aantal factoren, zoals:

  • type ondergrond (vruchtbaar t.o.v. leemgrond)
  • beschikbare oppervlakte (bep. planten/struiken met uitloopwortels)
  • levensstijl en gezinssamenstelling (kinderen en huisdieren behandelen uw tuin jammer genoeg niet altijd met dezelfde zorg en toewijding als uzelf)

Ik wil een offerte aanvragen voor het aanleggen van een oprit. Welke info moet ik jullie bezorgen?

Easy... je gaat gewoon naar ons contactformulier en volgt alle stappen. Je zal zien dat we je alle vereiste informatie vragen om aan de slag te gaan. Mochten we toch nog bijkomende informatie nodig hebben, dan nemen we contact op met je om een (geheel vrijblijvende) afspraak in te plannen waarbij we dan ook ter plaatse komen om een degelijk beeld van het geheel te krijgen.